Babiš dostal na sieti otázku týkajúcu sa obnovenia Československa. Takto odpovedal…

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Kým mladík v krátkom videu prešiel k svojej otázke, nešetril chválou na adresu Andreja Babiša a jeho hnutia ANO. „Na začiatku by som chcel povedať, že som váš veľký fanúšik a zároveň obdivujem vašu stranu,“ povedal mladík a dodal, že je veľmi rád, že konečne po dlhom čase existuje strana a v nej ľudia, ktorí chcú vybudovať Česko do európskych štandardov, ako sú napríklad Nemecko, Francúzsko či Taliansko.

    Potom prešiel k jadru veci. A teda k otázke, či by v súčasnosti mohlo znovu vzniknúť Československo. „Bolo by vôbec reálne vytvoriť tento štát?“ spýtal sa mladý muž, ktorého vraj Babišov názor na túto vec naozaj veľmi zaujíma.

    Potom sa už vo videu chopil slova samotný predseda vlády, ktorý si ako pozadie svojho videa vybral českú metropolu. „Za mnou vidíte naše úžasné hlavné mesto Praha a to sú tie hodnoty, ktoré vybudovali naši predkovia,“ uviedol Babiš, ktorý rovno mladému mužovi pritakal, že skutočne založil protikorupčné hnutie, ktoré má jediný cieľ, a to aby sa Česká republika vrátila tam, kde kedysi bola. „To znamená na špičku Európy,“ zdôraznil.

    Zdroj: Facebook / Andrej Babiš

    Okrem toho pripomenul, že chce zlepšiť úroveň života českých občanov, čo sa podľa jeho názoru darí. „Sme šiesta najbezpečnejšia krajina. Máme jedno z najnižších zadlžení, najnižšiu nezamestnanosť a darí sa nám,“ vymenoval premiér Babiš svoje zásluhy s tým, že sa treba dívať aj na iné európske krajiny, ako to u nich funguje.

    Spojenie Česka a Slovenska už podľa Babiša nie je reálne, pretože to už je dávno minulosťou. „My sme sa rozdelili, tak o tom rozhodli politici pred nami. Síce bez referenda, ale rozchod bol veľmi pokojný. Dnes sú naše vzťahy skvelé,“ myslí si premiér, podľa ktorého sú Česko a Slovensko nepochybne najväčšími spojencami.

    Poukázal na to, že máme spoločný biznis a že krajiny spoločne vystupujú, a preto na tom netreba nič meniť. „Bojujeme spoločne za naše záujmy v Európe a to sa nám aj darí,“ doplnil.

    Na záver prehovoril aj priamo k mladej generácii, ktorá by vraj mala vnímať, čo sa dnes deje, a pozrieť sa na to, čo sa v Česku stalo od revolúcie. „To už je budúci rok predsa len tridsať rokov a verejnoprávne médiá o tom veľa nehovoria. Stále je tam 1968, 1938, 1918. Ale budúci rok to bude tridsať rokov, tak dúfajme, že sa znovu dozvieme, čo sa u nás stalo od novembra 1989 až doteraz,“ dodal.

    autor: nab

    - Reklama -