Babiš chce zaistiť bezpečnosti občanov Česka, uzavrieť vonkajšiu európsku hranicu a bojovať proti nelegálnej migrácii a terorizmu

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Babiš okrem iného prisľúbil aj zoškrtanie počtu ministrov, rast miezd pri zachovaní súčasnej úrovne daní či stavbu nových diaľnic. Avizoval tiež, že v dohľadnej dobe nepočíta so zavedením eura v ČR.  

    “Ľudia sa musia cítiť bezpečne, musíme presadzovať uzavretie vonkajšej európskej hranice. Euro nateraz nie je pre nás výhodné,” povedal Babiš na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej predstavil “skvelý program” hnutia ANO na ďalšie štyri roky. 

    V nadchádzajúcich voľbách, ktoré sa uskutočnia 20. a 21. októbra podľa neho pôjde o všetko. “Je to prvý a posledný pokus zbaviť sa neznesiteľnej, prepracovanej a protikorupčnej hydry, ktorá už viac ako 25 rokov dusí, parazituje a pomaly rozkladá celú našu krajinu,” vyhlásil šéf ANO.

    Podľa neho sa už správa štátnych záležitostí nesmie riadiť záujmami tzv. kmotrov a ich kamarátov. “Mňa nezastrašia, mňa neumlčia,” zdôraznil miliardár Babiš.

    Počet členov českej vlády plánuje ANO znížiť zo 16 na 13, pričom ministri by po novom nemali zároveň pracovať aj ako poslanci. Zákonodarcovia by mali po celé nasledujúce volebné obdobie zmrazené platy a zrušené paušálne náhrady nákladov. Voľby do Senátu ČR by sa mali zmeniť z dvojkolových na jednokolové, píše sa v 40-stranovom programe ANO. 

    Do roku 2021 chce Babiš otvoriť 280 kilometrov nových diaľnic. V oblasti zdravotníctva volebný program ANO odmieta plošnú privatizáciu nemocníc.

     

    - Reklama -