Babiš a Trump? Prekvapivé zistenia

    0
    Andrej Babiš a manželkou Monikou (Autor: TASR)

    Americký prezident Donald Trump aj český premiér Andrej Babiš robia mnoho chýb. Ale na nevôľu mainstreamových novinárov im tieto chyby prechádzajú. Ako je to možné? Pretože istá časť spoločnosti, nie práve malá, už má plné zuby toho, ako im tradiční politici a tradičné médiá podsúvajú nejaký obraz reality, keď oni sami okolo seba vidia úplne inú realitu. Títo voliči sú otrávení natoľko, že veľakrát médiá ani nesledujú, takže sa k nim vlastne ani nedostala kauza údajného únosu premiérovho syna Andreja Babiša mladšieho na ukrajinský Krym.

    „Zdá sa, že aj túto bitku – na nemalé rozčarovanie mainstreamových novinárov, ktorí stále žijú v slonovinovej veži – český premiér ustál, hoci je jasné, že moc jeho autoritárskeho zoskupenia má zreteľné limity. Navyše mnohí Česi sú alergickí na nezbedy mestských elít (Babišova a Zemanova kytica v koši), recykláciu zdiskreditovaných politických figúr, vďaka ktorým dokázal Babiš hravo prekresliť tuzemskú politickú mapu (Kalousek, Pospíšil a Němcová na protibabišovskej demonštrácii), či bezkrvné vzývanie demokratických hodnôt a Václava Havla,“ napísal Daniel Veselý v komentári pre server Britské listy.

    Ak na tom chcú tradiční politici a tradiční novinári niečo zmeniť, mali by vraj vystúpiť zo svojich slonovinových veží a mali by sa konečne zaoberať problémami obyčajných ľudí, riešiť prehlbujúcu sa ekonomickú priepasť medzi bohatými a chudobnými a ďalšie problémy. Veselý v závere svojho textu varoval, že riešiť tieto problémy nebude ľahké, ale ak sa o to tradiční politici aspoň nepokúsia, zostanú odtrhnutí od svojich spoluobčanov.

    Celý komentár nájdete na webe Britské listy.

    autor: mp

    - Reklama -