Babiš: 600 ilegálnych migrantov útočilo na španielsku políciu. Treba to riešiť radikálne

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Hovorili predovšetkým o migrácii a o plánovanom odchode Spojeného kráľovstva z EÚ. Zostal im však čas aj na kultúru.

    Predstavitelia vlád najprv rokovali o migrácii spoločne. Potom nasledovali dvojstranné rozhovory za zatvorenými dverami. Premiér Babiš sa postupne stretol s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom, predsedom estónskej vlády Jürim Ratasom a na záver s britskou premiérkou Theresou Mayovou.

    V otázke migrácie je český postoj dlhodobo nemenný, pripomína TV Nova. Kvóty a prijímanie nelegálnych utečencov vláda odmieta. Hovorila sa však údajne napríklad o tom, že téma migrácie v nasledujúcich rokoch výrazne ovplyvní voľby v Európe.

    “Po tom, čo sme videli včera (26. 7.), čo sa stalo v Ceute, keď 600 ilegálnych migrantov útočilo na španielsku políciu, tak je vidieť, že je to vec, ktorá musí byť riešená radikálne,” má podľa Novy jasno český premiér.

    Veľkou témou bol však aj brexit. Česko by si vraj s Britániou malo udržať dobré vzťahy. Okrem práce však Babiš myslel aj na kultúru. Sebastiana Kurza pozval na koncert Českej filharmónie vo Viedni. 

    Mayová s Ratasom však nebudú ochudobnení, poznamenáva TV Nova. “Pani Mayovú som pozval na koncert Českej filharmónie v Londýne 24. októbra. No a Jüri Ratas sa teší na návštevu Prahy, niekedy novembri by prišiel aj s manželkou,” vypočítal Babiš.

    - Reklama -