Až zase budete mlieť… Tereza Spencerová nad prieskumom o „láske“ Čechov k EÚ

    0
    Vlajka EÚ (Autor: repro youtube, mg)

    „Tak po 15 rokoch členstva v EÚ sme akoby nadšení, že 31 percent ľudí sa díva na EÚ pozitívne a 31 percent nie,“ napísala analytička Spencerová.

    „Pretože pred dvoma rokmi podporovalo Úniu len 19 percent ľudí, zato 41 percent nie. Takže budeme masírovať spoločnosť hlava-nehlava ďalej, počkáme ešte 15 rokov, a pokiaľ EÚ ešte bude existovať, tak už ju bude podporovať vyše polovica Čechov. A 61 percent nemá vôbec predstavu, aké ,hodnoty by EÚ mala hájiť a aké ciele presadzovať‘,“ pokračovala Spencerová.

    „A tí, ktorí nejaký nápad majú, tak väčšinou taký, ktorý sa už dávno (prinajmenšom formálne) každodenne realizuje. Čiže väčšina ČR netuší, kde to žijeme a ,o čo vlastne gou‘. Všetci, ktorí hodlajú teraz okolo 17. novembra mlieť plamenne niečo o tom, aké je všetko skvelé, by sa mali hlboko zamyslieť. Že budú oslovovať sotva tretinu obyvateľstva. Zvyšok len naštvú. Alebo sa pred ním znovu len totálne zhodia,“ dodala.

    Zdroj: Facebook/Tereza Spencerova

    Počet Čechov vnímajúcich pozitívne Európsku úniu totiž vzrástol – pred dvoma rokmi ju vnímala pozitívne len necelá pätina Čechov. Z dvoch pätín tiež na 31 percent sa znížil za dva roky počet opýtaných, ktorí na EÚ nazerajú negatívne. Neutrálne na EÚ nazeralo naďalej 37 percent opýtaných. O prieskume okrem iného píše server ceskenoviny.cz.

    - Reklama -