Austrália bije na poplach. Buďte ostražití, chystajú sa ďalšie teroristické útoky v Indonézii

    0
    Najväčšie austrálske mesto Sydney (Autor: SITA)

    Austrálčania cestujúci do rôznych častí Indonézie vrátane turistami vyhľadávaného ostrova Bali by mali byť ostražití na miestach náboženských obradov a počas dovolenkových sezón. Austrálske ministerstvo zahraničných vecí a obchodu však nezvýšilo svoj celkový stupeň výstrahy pre Indonéziu. 

    Cestovné odporúčanie s uvedeným obsahom zverejnili len niekoľko dní po tom, ako Austrália varovala pred možnými teroristickými útokmi v malajzijskom hlavnom meste Kuala Lumpur a jeho okolí. V prípade Indonézie austrálsky rezort zahraničných vecí spomína i nedávne útoky v Jakarte zo 14. januára, pri ktorých zahynulo osem ľudí. Teroristi podľa neho môžu opäť udrieť “kdekoľvek a kedykoľvek”. 

    Indonézske ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že neznamenalo žiadne zvýšenie ohrozenia teroristami. Protiteroristickým silám v Indonézii sa podarilo v uplynulých rokoch zneškodniť tamojšiu skupinu Jemaah Islamiyah, zodpovednú za viacero teroristických útokov vrátane odpálenia náloží na Bali, kde v roku 2002 zahynulo 202 ľudí. V súčasnosti vzbudzujú obavy Indonézania, ktorí sa v zahraničí zapojili do bojov na strane teroristickej organizácie Islamský štát. 

    - Reklama -