Atentát na vodcu KĽDR plánujú jeho južní susedia a trénujú na to špeciálnu jednotku podľa vzoru USA

    0
    Severekórejský diktátor Kim Čong-un (Autor: SITA)
    Konflikt na Kórejskom polostrove sa skončil len podpísaním prímeria medzi KĽDR a Juhokórejskou republikou a dodnes v podstate trvá. Zbrane sa však ozývajú len veľmi sporadicky, ale napätie vyvolávajú opakované raketové testy Pchjongjangu, ktorými severokórejský líder Kim Čong-un neprestáva provokovať Soul, ktorý je blízkym spojencom USA. 
     
    Juhokórejská republika nenecháva preto nič na náhodu a pre prípad, že sa na polostrove znova naplno rozhorí vojna, má v zálohe jednotku špecialistov, ktorí majú jedinú úlohu, a tou je likvidácia vodcu KĽDR. 
     
    Pôvodne mali byť „likvidačné jednotky“ pripravené do roku 2019, ale juhokórejský minister obrany pre Financial Times uviedol, že prípravy by mali byť ukončené už tento rok vzhľadom na to, že KĽDR neprestáva s provokáciami. Nejde pritom o žiadnu tajnú minijednotku. Na odstránenie Kim Čong-una bude mať Soul pripravených 2 000 vojakov, vycvičených podľa vzoru špeciálnych jednotiek USA. 
     
    Spolu so smrtiacou jednotkou má Juhokórejská republika pre svojho severného suseda pripravené na tento rok aj prísnejšie sankcie. Tie budú uplatnené v prípade, že Pchjongjang napriek varovaniam svojich najbližších susedov a Západu podnikne ďalší test medzikontinentálnych balistických rakiet. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -