Asad nečakane v Moskve. Ďakujeme, povedal Putinovi

    0
    Sýrsky prezident Bašár Asad a ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na prepis rozhovoru oboch štátnikov, uverejnený na internetovej stránke Kremľa. Putin na stretnutí svojho sýrskeho partnera ubezpečil, že Rusko je pripravené pomôcť Sýrii aj s politickým riešením sýrskej krízy, ako aj spolupracovať s ostatnými svetovými veľmocami, ktoré si želajú mierové rozuzlenie tohto zdĺhavého konfliktu.

    “Rád by som vyjadril nesmiernu vďaku celému vedeniu Ruskej federácie a ruskému ľudu za pomoc, ktorú poskytujú Sýrii,” uviedol podľa prepisu Asad. “Vďaka vám za podporu jednoty a nezávislosti Sýrie. Tie politické kroky, ktoré Ruská federácia od začiatku krízy vykonala, zabránili tomu, aby sa udalosti v Sýrii vyvinuli podľa tragického scenára,” uviedol ďalej sýrsky prezident.

    Podľa Putina bude pozitívny vývoj na sýrskom bojisku základom pre dlhodobé politické riešenie s účasťou všetkých politických síl a etnických a náboženských skupín. “Sme ochotní pomôcť nielen v priebehu vojenských operácií proti terorizmu, ale aj počas politického procesu. To sa, samozrejme, uskutoční v kontakte s ostatnými svetovými mocnosťami a štátmi v tejto oblasti (Blízkeho východu), kttoré majú záujem na mierovom riešení konfliktu,” povedal Putin.

    - Reklama -