Aroganciu smerákov už nemožno prehliadať. Na pohreb s komunistami prenasledovaným kňazom Srholcom posielajú… ta dá… vyštudovaného komunistu

    0
    Anton Srholec (Autor: SITA)

    „Čakať od partie ľudí, ktorí sa priznávajú k viere podľa potreby, 17. november si nevšimli, prípadne kachličkovali kúpeľne, zašívajú sa s asistentkami po hoteloch spriaznených oligarchov, terorizujú svoje manželky, ich rodinní príslušníci bijú svojich spoluobčanov po nociach alebo parazitujú zdravotníctvo, že dokáže prejaviť kúsok skutočnej úcty, je zbytočné,“ začína svoj komentár na portáli denníka SME Jakub Filo.

    Komentátor ďalej píše, že Smer nielenže „už osem rokov zametá s touto krajinou a jej obyvateľmi, ale vedomá drzosť, s akou rozdávajú facky hodnotám, o ktoré bojovala naša spoločnosť v novembri 1989 alebo sú vyjadrené v slovách demokracia, úcta a rešpekt, je volajúca do neba“. Novinára rozčúlilo, že vládna strana posiela na poslednú rozlúčku s „obľúbeným kňazom Antonom Srholcom jedného z hlavných súčasných ideológov štátostrany – predsedu Zboru poradcov premiéra – a vyštudovaného komunistu Vladimíra Faiča“.

    „Je pravda, že možností veľa nemali. Lebo hociktorý z nich, ktorý by si vytiahol krátku zápalku, musel by sa vyrovnať s otázkou, či mu predsa len nie je hlúpe ísť položiť veniec mužovi, ktorého jeho (nielen) predchodcovia celý život prenasledovali, a pre ktorých si odkrútil desať rokov v najťažšom československom gulagu v Jáchymove,“ uviedol Jakub Filo.

    - Reklama -