Armáda varuje ľudí z irackého mesta pred bombardovaním. Zhadzuje na nich letáky

    0
    Iracká armáda pomáhať utiecť ľuďom z Mosulu (Autor: TASR)
    Cieľom mohutného útoku pripravovaného spolu so spojencami je znovu dobyť Mosul, ktorý je od roku 2014 v rukách džihádistickej organizácie Islamský štát (IS).
     
    Vo svojich letákoch velenie armády informuje o príprave operácie, ktorej cieľom je “oslobodiť Mosul a prinavrátiť do regiónu bezpečie a stabilitu”. 
     
    Obyvateľov mesta velenie armády žiada nevychádzať zo svojich domovov a zavrieť dvere i okná. V prípade, že opustia svoje domovy, armáda ich žiada vyhýbať sa niektorým častiam mesta a nepribližovať sa k pozíciám islamistov. Na letákoch je aj kontaktné telefónne číslo, na ktoré treba prípadne hlásiť presuny islamistov.
     
    Turecká spravodajská televízia NTV dnes informovala, že lietadlá medzinárodnej koalície i irackej vládnej armády začali podnikať nálety na pozície IS v Mosule. NTV, odvolávajúc sa na svoje zdroje, pritom zdôraznila, že nejde o začiatok hlavnej fázy operácie na dobytie Mosulu.
     
    Mosul, kde žije vyše pol milióna ľudí, považuje IS za svoju baštu v Iraku. Iracké vládne jednotky ho vydali prakticky bez boja pri útoku islamistov z 10. júna 2014.
     
    - Reklama -