Argumentuje nekonzistentne. Drucker vzdal svoj boj, myslí si politológ Baboš

    0
    Tomáš Drucker (Autor: TASR)

    “Pokiaľ ide o protesty ľudí v uliciach, tak to určite kúpi čas, pretože požiadavka na odvolanie policajného prezidenta Gašpara nebude mať byť kým riešená, kým sa nenájde nový minister vnútra. Keď sa nájde, ten zas môže žiadať nejaký čas, ako pred ním žiadal Drucker. Pokiaľ ide o samotnú situáciu v koalícii, to je skôr otázka na politických partnerov Smeru, či budú mať snahu nejakým spôsobom zasahovať do výberu nového ministra, alebo to nechajú plne v réžii Smeru. Vzhľadom na to, akú stratégiu mal Most Híd pri poslednej koaličnej kríze, tak sa dá predpokladať, že by mohol mať tú ambíciu, aspoň spolurozhodovať o novom ministrovi vnútra, ale ešte som nezachytil žiadnu reakciu, takže neviem,” komentoval Baboš vývoj na politickej scéne.

    Odstúpenie Druckera a jeho argumentácie vníma ako nekonzistentné a je podľa neho zvláštne, že končí. “Zároveň to hovorí niečo o tom, že minister nemá cit pre politickú a spoločenskú zodpovednosť v tom zmysle, že požiadavka na odvolanie Gašpara nebola o tom, či sú dôkazy o tom, že zlyhal, ale skôr o tom, že mu značná časť spoločnosti nedôverovala a či tú dôveru chcel ako minister získať späť, alebo nie. A tu sa zdá, že ten boj vzdal,” konštatoval politológ s tým, že práve Drucker mal byť tým krízovým manažérom, ktorý vie takéto situácie riešiť a mal situáciu upokojiť a ukázalo sa, že ani toto nepomohlo.

    Minister Tomáš Drucker oznámil svoju rezignáciu v pondelok popoludní na tlačovej konferencii. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara nie je podľa neho správne ani spravodlivé. “Ak si myslím, že tvrdé odvolanie Tibora Gašpara nie je správne, tak pokiaľ ja mám vytvárať istú polarizáciu namiesto jej uvoľnenia, si myslím, že za týchto okolností nemám ďalej právo zotrvávať v pozícii ministra vnútra. Preto som sa rozhodol, že podám do rúk pána prezidenta rezignáciu na svoju funkciu,” oznámil Drucker.

    - Reklama -