Antisemitský útok v Berlíne. Zbili mladíka s príveskom v tvare Dávidovej hviezdy

    0
    Davidova hviezda, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Mladý 25-ročný muž židovského vierovyznania mal v čase útoku na krku retiazku s príveskom v tvare Dávidovej hviezdy, uviedla polícia.

    Polícia v Berlíne v súvislosti s prípadom vyšetruje desiatich podozrivých vo veku 15 až 25 rokov. Šesť z nich sú sýrskej národnosti, traja sú Nemci. Národnosť ďalších podozrivých nezverejnili.

    K útoku došlo v parku v štvrti Mitte v centre Berlína. Napadnutý muž polícii povedal, že skupinu ľudí požiadal o oheň, aby si mohol zapáliť cigaretu. Jeden z členov skupiny ho začal urážať a vzal mu cigaretu z úst.

    Agresor si počas hádky údajne všimol prívesok s Dávidovou hviezdou, ktorý mu z krku strhol, pričom kričal antisemitské urážky. Následne mladíka údajne zrazil na zem. Tomu sa podarilo ujsť, ale prenasledovali ho aj ďalší členovia skupiny a spoločne zbili. Útočníci z miesta činu ušli, keď mladíkovi prišiel na pomoc jeden z okoloidúcich. Obeť útoku previezli do nemocnice s tržnou ranou na hlave. 

    Polícia najskôr na mieste činu zadržala tri ženy vo veku 15 až 21 rokov a sedem mužov vo veku 17 až 21 rokov. Neskôr tieto osoby prepustili, sú však predmetom vyšetrovania. 

    Prípad sa vyšetruje ako politicky motivovaný čin. 

    - Reklama -