Antisemitizmus je hriech, vyhlásila Ústredná rada moslimov v Nemecku

    0
    Antisemitizmus, ilustračné foto (Autor: TASR)

    “Antisemitizmus, rasizmus a nenávisť sú v islame veľkým hriechom, preto to nebudeme nikdy tolerovať,” citovalo predsedu rady Aimana Mazyeka utorkové vydanie novín Rheinische Post.

    Mazyek to povedal v súvislosti s víkendovými vyjadreniami nemeckej kancelárky Angely Merkelovej pre izraelské médiá o tom, že Nemecko zažíva “nový fenomén, v rámci ktorého utečenci a ďalšie osoby arabského pôvodu prinášajú do krajiny odlišnú formu antisemitizmu”.

    Mazyek uviedol, že Merkelovej vyjadrenia boli “ako zvyčajne diferencované”, pretože zdôraznila, že antisemitizmus sa nevrátil do Nemecka s utečencami, čo dokazujú štatistiky kriminality.

    “Napriek tomu berieme veľmi vážne, že u niektorých utečencov je prítomný antisemitizmus,” podotkol Mazyek. Ako dodal, rada moslimov organizovala stretnutia medzi Židmi a utečencami a organizuje vzdelávacie programy. Súčasťou tohto úsilia sú pravidelné spoločné návštevy pamätných miest v bývalých nacistických koncentračných táboroch.

    V uplynulých týždňoch došlo v Nemecku k množstvu antisemitských útokov zo strany moslimov, pripomína DPA. Terčom posledného útoku sa stal muž so židovskou pokrývkou hlavy v berlínskej štvrti Prenzlauer Berg. Páchateľ útoku na neho kričal slovo “Žid” v arabčine. Napadnutý muž neskôr uviedol, že je izraelský Arab.

    Židovská žiačka na základnej škole v Berlíne bola taktiež šikanovaná zo strany starších moslimských žiakov, pretože “neverí v Alaha”, a vyhrážali sa jej smrťou

    Židovské škôlky, školy a synagógy sú v krajine nepretržite strážené políciou.

    - Reklama -