Áno, koalíciu s SNS si viem predstaviť. Nádejný premiér Sulík pekne natvrdo. Zlomí Bugára?

    0
    Richard Sulík, predseda SaS (Autor: SITA)

    V relácii TA3 V politike sa Béla Bugár a aj Robert Fico k plánovanej spolupráci vyjadrovali veľmi stroho. Predseda Mosta-Híd vylúčil určite spoluprácu s SaS a s Občajnými ľuďmi. Líder Smeru zase chodil okolo možnej koalície veľmi opatrne. Priamo sa zatiaľ vyjadril len ďalší z hostí Richard Sulík.

    Predseda SaS sa nezdráhal a vymenoval konkrétne strany, s ktorými by si spoluprácu vedel predstaviť. Jeden z moderátorov načrtol aj nočnú návštevu Igora Matoviča a Daniela Lipšica v saskárskom Liberálnom dome. Údajne nešlo o „politické rokovanie“, ale len o priateľskú návštevu. Sulík spočiatku pripustil spoluprácu s Obyčajnými ľuďmi, no ďalej na moderátorovu otázku, či si vie predstaviť spoluprácu aj s niekým iným, odpovedal rázne a priamo a najskôr vymenoval dvojicu kandidátov, s ktorými rokovať určite nebude. Bol to už klasicky Smer – SD a po včerajšej noci aj Kotleba – ĽSNS.

    „So všetkými ostatnými parlamentnými stranami si viem predstaviť spoluprácu,“ prezradil Sulík a hneď nato sa moderátorka opýtala, či aj so stranou SNS. „Rovno vám vravím bez okolkov: áno. Vieme si predstaviť spoluprácu s SNS, s Borisom Kollárom, so Sieťou, s Mostom či s Obyčajnými ľuďmi. Uvidíme, aká konštelácia vznikne, ale nebudem tu teraz hrať divadlo, že neviem čo,“ prezradil Sulík. Zaujímavým faktom zostáva poznatok, že Sulík si s Bugárom spoluprácu predstaviť vie napriek tomu, že pred chvíľou sa predseda Mosta-Híd vyjadril k tejto otázke negatívne.

    - Reklama -