Ani politicky korektní Rakúšania nevidia radi, keď im moslimovia podrezávajú farára. Komentátor tuší, kto bude rakúsky prezident

    0
    Norbert Hofer (Autor: Hans Štembera)

    „V máji vyhral druhé kolo prezidentských volieb v Rakúsku zelený slniečkar Van der Bellen nad ,populistom' Hoferom. Vyhral o 30 863 hlasov. Hlavným znakom populizmu u Hofera je protivítacia politika – išlo o kandidáta s rozhodne protiimigračnou rétorikou. Výhru slniečkara však zrušil ústavný súd a prezidentské voľby – súboj Hofera a Van der Bellena, druhé kolo – sa odohrajú na jeseň, o dva mesiace,“ konštatuje Doležal. Prieskumy teraz podľa neho ukazujú, že Hofer má preferencie medzi 47,5 a 56,5 percenta, kým Van der Bellen len medzi 43,5 a 52,5 percenta.

    Podľa Doležala sú však výsledky očakávateľné a ľahko vysvetliteľné. „Aj v krajinách s politickou korektnosťou, podstatne vymytejšími mozgami, než je to u nás, začína byť vítacia politika pre viac a viac ľudí neprijateľná. Nechcem počítať, koľkokrát udreli od prvého kola islamisti či azylanti, prípadne potom obe kategórie v jednej osobe. Ako príklad tých teroristických útokov vezmem podrezanie katolíckeho kňaza pri bohoslužbe,“ upozorňuje Doležal na rozdielnu situáciu, keď prvé kolo volieb prebiehalo pred zločinmi, kým druhé sa očakáva až teraz.

    „A dokonca aj istotne inak politicky korektná rakúska verejnosť nevidí rada, keď jej moslimovia podrezávajú v katolíckych kostoloch farára. Takže možno dôvodne predpokladať, že na druhý pokus vyhrá nevítací (a preto ako populista označovaný) Hofer. A ak kolegovia islamisti do tých volieb ešte dvakrát, trikrát udrú, má Hofer post istý,“ uzavrel.

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -