Ani neskorá nočná hodina, ani alkohol, neboli podľa Procházku dôvodom jeho vyjadrení o povolebnej spolupráci so Smerom. Predseda Siete sa vraj iba zmýlil

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Na otázku reportéra TV Markíza, či prichádza do úvahy povolebná koalícia medzi Sieťou a Smerom odpovedal predseda Siete tým, že voliči si zaslúžia presadenie hmotnej zodpovednosti politikov. Nepovedal však jasne, že spolupráca s vládnou stranou je pre Sieť absolútne vylúčená. „Pomýlil som sa, keď som si myslel, že naše trvanie na osobnej hmotnej zodpovednosti politikov a na vylúčení schránkových firiem budú ľudia vnímať ako vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom. Práve smeráci nám totiž tieto návrhy opakovane zamietli,“ uviedol Procházka pre Aktuality.sk.

    Podľa predsedu strany Sieť nikto z jej členov „nemá dôvod veriť, že by Smer na takúto formu očisty verejného priestoru vedel pristúpiť“. Procházka tvrdí, že cieľom jeho strany je dosiahnuť to, aby bola poverená zostavením vlády.

    Alkohol v tom nebol

    Po odvysielaní reportáže televízie Markíza, v ktorej sa predseda Siete vyjadroval na margo prípadnej povolebnej spolupráce so Smerom politici nielen na sociálnych sieťach naznačili, že svoju úlohu mohol v tomto prípade zohrať aj alkohol. Procházka to však popiera. „Tým kľúčovým faktorom môjho vyjadrenia nebola ani neskorá nočná hodina, ani alkohol, ale fakt, že to naozaj chceme urobiť a že sme presvedčení, že občania Slovenskej republiky si zaslúžia, aby politici niesli osobnú zodpovednosť za vlastný výkon a aby sme povyhadzovali biele kone schránkových firiem z verejného priestoru,“ uviedol.

    Radoslav Procházka si podľa vlastných slov myslel, že ak podmieni spoluprácu so Smerom agendou, s ktorou vládna strana nesúhlasí, bude jasné, že s ňou Sieť nie je ochotná po voľbách spolupracovať. Akúkoľvek koalíciu so Smerom nakoniec v rozhovore vylúčil. „Ja si to neviem predstaviť. Tie naše podmienky sú tak prísne, že nenachádzam najmenší dôvod na to, aby som si myslel, že je to v hre,“ uviedol Procházka.

    Celý rozhovor si môžete prečítať TU.

    - Reklama -