Ani bieli Švédi nie sú vyhostení a máme tu predsa princíp rovnosti… Švédska strana chce zakázať deportácie migrantov kriminálnikov

    0
    Líderka švédskej feministickej strany FI Victoria Kawesa (Autor: flickr.com)

    Švédska Feministická iniciatíva (FI) usporiadala cez predposledný aprílový víkend svoj výročný kongres, kde prezentovala svoje veľké nádeje, že v budúcoročných voľbách sa dostane do švédskeho parlamentuVedúca členka iniciatívy Victoria Kawesa pôvodom z Ugandy bola počas kongresu zvolená za vôbec prvú černošskú líderku politickej strany vo Švédsku. 

    Kawesa teraz spochybňuje vyhosťovanie cudzincov, ktorí spáchajú trestný čin, z krajiny, keď za rovnaký trestný čin rodení Švédi vyhosťovaní nie súNajdôležitejšie pri kriminálnikoch je, aby si odpykali svoj trest vo väzení, a Švédi, ktorí sú odsúdení za zločiny ako napadnutie či znásilnenie, ak sú bieli, tak predsa tiež nie sú vyhostení a máme tu predsa princíp rovnosti,“ vyjadrila sa novozvolená líderka strany s parlamentnými ambíciami pre švédsku televíziu.

    Podľa FI by žiaden migrant, ktorý spáchal zločin, nemal byť odsúdený na deportáciu, a to bez ohľadu na to, o aký závažný zločin ide. Iba tak sa dá hovoriť o konzistentnej a rovnoprávnej politike vo Švédsku.

    Hranica potrebná pre vstup do parlamentu je vo Švédsku 4 %. V roku 2014 strana FI získala vo švédskych voľbách 3 % hlasovPodľa ďalšej vedúcej strany Gudrun Schymanovej je však teraz feministická iniciatíva lepšie organizovaná a vybavená, aby dokázala štvorpercentnú hranicu prekonať a dostať sa až do parlamentu. Ak by sa tak naozaj stalo, FI bude podľa nej v parlamente presadzovať absolútne voľnú imigráciu do krajiny.

     

    - Reklama -