Andrej Babiš nám povedal, ako by vyriešil problém s utečencami. A Robert Fico… Slniečkári, nečítajte

    0
    Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

    „Trvám na svojom stanovisku, že absolútna väčšina týchto ľudí sú ekonomickí migranti (povedal o migrantoch smerujúcich do Európy z Turecka – pozn. redakcie). Kto má veriť človeku, ktorý sa necítil bezpečne v Srbsku, v Maďarsku ani v Rakúsku – a tak išiel až do Nemecka? Evidentne mu išlo o ekonomické záujmy,“ povedal Fico.

    Utečenci pred vojnou by mali žiadať o azyl v Turecku

    K veci sa vyjadril prvý český vicepremiér, minister financií a predseda hnutia ANO Andrej Babiš. „Súhlasím s pánom premiérom Ficom. Utečenci pred vojnou by mali žiadať o azyl v Turecku. Je nutné zastaviť prílev utečencov, selektovať ich mimo Európy v Turecku a púšťať ich do Európy s jasnou destináciou ich cesty priamo letecky z Istanbulu do štátov, ktoré ich chcú prijať. Za to má EÚ dať peniaze Turecku, ale musí to byť veľmi podrobná zmluva, ktorá jasne určí, koľko peňazí pôjde na ktoré utečenecké tábory a koľko na boj proti pašerákom utečencov. Záväzky Turecka sa musia kontrolovať priebežne a peniaze púšťané postupne, aby sa nestalo, že sa to skončí ako v Grécku, ktoré dostalo 430 miliónov eur, ale neurobilo pre zastavenie vlny utečencov vôbec nič,“ uviedol pre ParlamentnéListy.sk Andrej Babiš.

    Premiér Robert Fico pred časom pre PL.sk povedal, že Slovensko odmietne kvóty a nebude prijímať utečencov ani dobrovoľne. Neurobí vraj nič, čo by viedlo k vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity v krajine. Nechce totiž, aby boli ženy sexuálne napádané ako v Nemecku. Imigrantov s odlišnými tradíciami a náboženstvom podľa neho nie je ľahké integrovať. Povedal, že jeho povinnosťou je chrániť Slovensko.

    Prvý český vicepremiér a predseda hnutia ANO Andrej Babiš v rozhovore, ktorý poskytol ParlamentnýmListom.sk, aj v tejto veci s Ficom absolútne súhlasil. „Absolútne s tým súhlasím. Mali by sme sa zachovať rovnako,“ povedal ParlamentnýmListom.sk Babiš.

    - Reklama -