Americký senátor: Moskva nesmie zasahovať do volieb v USA v roku 2018

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Thune, republikán z Južnej Dakoty, pre agentúru AP povedal, že pre zlepšenie vzťahov je nevyhnutná “zmena v správaní” Ruska. Konštatoval, že “najlepším spôsobom, ako to dokázať, keďže smerujeme k voľbám v roku 2018, je ukázať americkému ľudu, nášmu Kongresu a našej administratíve, že Rusi nemajú zámer zasahovať alebo pohrávať sa s americkými voľbami”.

    Thune a ďalší členovia delegácie sa stretli s ruskými predstaviteľmi a zákonodarcami v utorok.

    “Existuje niekoľko spoločných záujmov vo svete, na ktorých, ako dúfame, môžeme spolupracovať,” povedal na stretnutí s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom šéf americkej delegácie, republikánsky senátor z Alabamy Richard Shelby. “Uznávame, že svet je lepší, keď je medzi Ruskom a USA menej napätia, keď si trocha lepšie rozumejú a dávajú bokom niektoré rozdiely,” dodal.

    Lavrov vyjadril nádej, že návšteva amerických zákonodarcov bude symbolizovať obnovenie vzťahov medzi federálnymi zákonodarnými zbormi oboch krajín.

    Vzťahy medzi USA a Ruskom sa v posledných rokoch zhoršili v dôsledku krokov Ruska na Ukrajine, ako aj po tvrdeniach, že Moskva v roku 2016 zasahovala do amerických prezidentských volieb.

    - Reklama -