Americké bombardovanie Kórey? Hrozia kataklizmatické dôsledky, varuje veľvyslanec

    0
    Propagandistický plagát (Autor: ReproFoto: youtube/??? ??)
    Max Baucus varuje pred prípadným raketovým útokom, ktorý by Spojené štáty mohli viesť proti režimu v KĽDR. Takýto krok administratívy Donalda Trumpa by mal podľa niekdajšieho amerického ambasádora v Pekingu „absolútne kataklizmatické, katastrofálne dôsledky“. 
     
    Podľa Baucusa je v tomto smere nebezpečná samotná povaha súčasného prezidenta Spojených štátov. „Koniec koncov prezident Trump nariadil úder v Sýrii a je to ten typ machrujúceho chlapíka, čo nás všetkých trochu znervózňuje,“ uviedol bývalý veľvyslanec v relácii rozhlasovej stanice BBC Radio 4. 
     
    Ostrieľaný diplomat vyjadril nádej, že Trumpovi poradcovia ho dostatočne varujú pred dôsledkami prípadného raketového útoku proti severokórejskému režimu. „Som si istý, že Pentagón a ministerstvo zahraničných vecí, a všetci poradcovia (Trumpovi) vysvetlili, že raketový útok zo strany USA by momentálne mal absolútne kataklizmatické, katastrofálne dôsledky, a myslím si, že je dosť múdry na to, aby niečo také nechcel počas svojho (funkčného) obdobia,“ povedal Baucus. 
     
    KĽDR podnikla v krátkom čase päť cvičení zameraných na delostrelectvo. Spojené štáty vyslali pre prípad núdze k brehom Juhokórejskej republiky ponorku, ktorá má na palube riadené rakety schopné zasiahnuť ciele aj hlboko vo vnútrozemí. Plavidlo, ktoré je akousi „poistkou“ pred prípadnou agresiou Severu, priplávalo k brehom Kórejského polostrova v utorok. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -