Americká škôlka zakázala deťom označovať kamarátov za “najlepších”. Vraj je to diskriminačné. Matka zúri

    0
    Materská škola, ilustračné foto (Autor: TASR)

    „Minulý týždeň všetky svetové médiá informovali, že v jednej škôlke v massachusettskom Georgetowne, kde žije okolo osemtisíc ľudí, zakázali deťom, aby hovorili, kto je ich najlepší kamarát alebo kamarátka. Keby si láskavý čitateľ myslel, že je to vtip alebo fake news, musím zdôrazniť, že, bohužiaľ, je to realita,“ poznamenal Léko s tým, že riaditeľka škôlky považuje použitie označenia za diskriminačné.

    Viac TU

    A ako celý príbeh podľa Léka vznikol? Štvorročná Julie prišla vraj domov zo škôlky a rodičom sa zverila, že jej vychovávateľka zakázala hovoriť o jednom dievčatku, že je jej najlepšia kamarátka. „Matku, Christine Hartwellovú, toto pravidlo nahnevalo, preto si podrobne naštudovala príručku škôlky, aby zákazu mohla porozumieť. Keď sa však o najlepších kamarátoch v zozname pravidiel nedočítala, obrátila sa priamo na vedenie škôlky a žiadala vysvetlenie. Ubezpečenia, v ktoré dúfala, však nezískala,“ uviedol Léko s tým, že matka následne začala hľadať novú škôlku pre svoju dcéru, lebo si želá, aby jej dieťa mohlo vyjadrovať myšlienky a city zdravým spôsobom.

    „Nevieme, aký trest hrozí za to, keď v dotknutej škôlke nejaké dieťa ešte raz označí niekoho za svojho najlepšieho kamaráta či kamarátku. Pokarhanie riaditeľky pred nastúpenou triedou? Verejné poníženie či verbálne zlynčovanie na Facebooku v mene lásky a tolerancie? Alebo dokonca vylúčenie zo škôlky ako exemplárny trest? Jedno je isté, od tejto chvíle si každé dieťa dá veľký pozor, čo o svojom kamarátovi či kamarátke povie nahlas na verejnosti,“ myslí si Léko a poukazuje aj na dielo Georgea Orwella Zvieracia farma.

    „Malá agresívna a arogantná skupina ľudí s obrovskou finančnou, mediálnou a politickou podporou pod zámienkou pokroku, lásky a tolerancie denne ukazuje na niečo, čo je normálne, ľudské a za čím stojí tisícročná tradícia, a označí to za škodlivé s tým, že to odo dneška už nesmieme robiť. Spoločnosť sa rýchlo rozdeľuje na dva svety. Na tých, ktorí chcú zakázať dieťaťu, aby povedalo, kto je jeho najlepší kamarát, a na normálnych ľudí, ktorí, dúfam, stále tvoria väčšinu. Nemali by sme mlčať a ustupovať!“ uzavrel Léko.

    - Reklama -