Americká hystéria, škandalózne prieskumy, facka ako hrom. Toto sú najväčšie politické trapasy roka

    0
    Peter Osuský dáva facku Rudolfovi Vaskému (Autor: Reprofoto: Youtube/Rudolf Vaský)

    Predvolebné prieskumy

    Posledný prieskum agentúry Focus pred marcovými parlamentnými voľbami hovoril, že Smer vyhrá voľby so ziskom 34,6 percenta hlasov. Druhá priečka mala patriť Sieti, ktorú by volilo 14 percent voličov (25 kresiel). Po nich nasledovala SNS so 8,7 percenta a Most-Híd s 8,2 percenta. Do NR SR sa vraj mali dosať aj kresťanskí demokrati z KDH so 7 percentami. Zle-nedobre, naopak, mali skončiť OĽaNO-NOVA (6,1 percenta) a SaS (5,5 percenta). Podobné výsledky prorokovala aj agentúra MVK. Kotlebovci a Sme rodina sa pritom podľa oboch prieskumov do parlamentu ani nemali dostať.

    Ako vyzerali výsledky parlamentných volieb naozaj? Smer získal len okolo 28 percent hlasov, Sieť a Most-Híd sa len tesne dostali do parlamentu a naopak, chýbalo KDH. SaS aj OĽaNO-NOVA napokon získali viac ako 10 percent hlasov. Do parlamentu sa dostali aj kotlebovci a Boris Kollár. Rok 2016 bol teda rokom, ktorý pravdepodobne definitívne zničil aj posledné pozostatky dôveryhodnosti prieskumov.

    „Ľudový“ politik kupoval auto

    Ruský politik Vitalij Milonov si šiel v januári za asistencie televízneho štábu kúpiť lacné auto na splátky. Neočakával však, že pozornosť pritiahne inak. Hodinky, ktoré mal pri kúpe na ruke, prevyšovali cenu vozidla.

    Milonov si chcel kúpiť auto ruskej výroby Lada Vesta. Cenu 658-tisíc rubľov (asi 9-tisíc eur) však nezaplatil hneď, polovicu sumy chcel tri roky splácať. V záberoch ochotne zapózoval, ako podpisuje zmluvu, ukázal však oveľa väčší poklad na svojom zápästí. Hodinky značky Ulysse Nardin, ktoré mal na ruke, stoja v priemere 730-tisíc rubľov, teda takmer 10-tisíc dolárov.

    Upratujúci utečenci

    V júni trápnu situáciu vyvolal v meste Schwäbisch Gmünd televízny štáb, ktorý prišiel natočiť reportáž o upratovaní po povodniach. Televízia chcela spraviť pozitívny príspevok o tom, ako sa integrovaní utečenci, ktorých do Nemecka zavolala Angela Merkelová, zapájajú do upratovania a pomáhajú tak miestnym ľuďom. Reportéri však dorazili neskoro a upratovanie ich preto nechali zahrať. Nahnevaní obyvatelia mesta sledovali, ako sa odpadky vracajú z kontajnerov späť na ulicu. „Nemohli sme uveriť svojim očiam, čo sa to zrazu deje,“ komentovali priebeh „upratovania“ obyvatelia 60-tisícového mesta neďaleko Stuttgartu v Bádensku-Württembersku.

    Osuského delovka

    Poslancovi SaS Petrovi Osuskému sa ani trochu nepáčilo, keď ho kontroverzný bloger Rudolf Vaský nazval počas protestu pred komplexom Bonaparte fašistom. Osuský okamžite svojmu kritikovi strelil facku, ktorou ho umlčal. „Dostal jednu výchovnú facku forhendom ľavou dlaňou na pravé líce,“ prezradil Osuský s tým, že druhé líce jeho kritik nenastavil, ale vraj okamžite zmĺkol.

    „No dobre, Fica ani Kaliňáka sa nám zatiaľ odvolať nepodarilo… Ale ja osobne som aspoň udrel psychicky chorého človeka,“ zosmiešnila reakciu Osuského stránka Cynická obluda.

    Nervové zrútenie po zvolení Donalda Trumpa

    Podobne ako na Slovensku aj americkí analytici a agentúry so svojimi prieskumami totálne pohoreli. Bolo vraj pravdepodobnejšie, že demokratická kandidátka Hillary Clintonová vyhrá republikánsku baštu Texas, než že sa Trump stane americkým prezidentom. Trump však nakoniec svoju oponentku, pokiaľ ide o získaný počet voliteľov, rozdrvil. Na strane demokratov a médií nasledovala panika hraničiaca s nervovým zrútením. Podporovatelia Clintonovej kričali a plakali, Trumpovi voliči dostávali vyhrážky a noviny chrlili titulky „Boh nám pomáhaj“. 

    - Reklama -