Američania sa chvália: Naši hackeri prenikli do ruských systémov. Vedia v nich spraviť poriadny bordel

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Zdroj dodal, že po prieniku amerických hackerov do ruskej infraštruktúry sa tieto ciele stali zraniteľnými pre útok. Ak by ho USA považovali za potrebný, uskutočnili by ho s použitím tajnej americkej kybernetickej zbrane.

    Podľa NBC však kybernetická zbraň bude použitá “v málo pravdepodobnom prípade – ak budú USA napadnuté závažným spôsobom”.  
    Oficiálni predstavitelia vlády USA naďalej vyjadrujú znepokojenie v súvislosti s tým, že Rusko by mohlo využiť svoje kapacity a pokúsiť sa narušiť priebeh nastávajúcich volieb prezidenta USA. 

    Zdroje v americkej rozviedke pritom neočakávajú, že by Rusko zaútočilo na kriticky dôležitú infraštruktúru – domnievajú sa, že útok by mohol skôr mať podobu zverejnenia sfalšovaných dokumentov či vytvárania falošných kont na sociálnych sieťach s cieľom šíriť dezinformácie.
    Televízia NBC pripomenula, že hacker známy ako “Guccifer 2.0” vo svojom tweete zverejnenom v piatok vyhrážal, že bude monitorovať americké voľby “zvnútra systému”. 

    Zdroje americkej vlády a americkí počítačoví experti sa domnievajú, že Guccifera 2.0 je “produktom” ruských tajných služieb, ktoré ho vytvorili, aby kryli svoje predpokladané zasahovanie do prezidentských volieb v USA.

    - Reklama -