Aleppo vs Mosul. Medzi mestami sú tieto zásadné rozdiely

    0
    Aleppo, Sýria (Autor: SITA)

    Rusi povedali, aké vidia rozdiely medzi sýrskym Aleppom a irackým Mosulom. Reagovali tak na tvrdenie amerického admirála Johna Kirbyho, ktorý na rozdiely v spomínaných mestách poukázal. Informoval o tom portál konzervativnyvyber.sk.

    „Radikálne rozdiely medzi situáciou v sýrskom Aleppe a útokom na iracký Mosul skutočne existujú. A my sme pripravení ich admirálovi konkrétne pomenovať,“ uviedol generálmajor Igor Konašenkov.

    Hneď na začiatok upozornil, že v Aleppe viac ako dva týždne neboli nálety ani ruských, ani sýrskych lietadiel. Do protikladu dal Mosul, kde je bombardovanie americkými lietadlami na každodennom poriadku.

    Konašenkov tiež pripomenul, že Rusko spolu so sýrskymi úradmi v Aleppe zorganizovalo šesť humanitárnych koridorov pre civilistov, ktorí chcú mesto opustiť, ale nedokážu sa dostať cez útoky militantov a zamínované cesty. „V Mosule počujeme o blížiacom sa ´útoku´ v mestských štvrtiach obývaných civilistami, ale s mimoriadne znepokojujúcimi obeťami,” poznamenal Konašenkov. Ako ďalej uviedol, v takom prípade nemožno hovoriť o žiadnych humanitárnych koridoroch, keďže „miliónové mesto obývajú len teroristi“.

    Na záver ponúka Konašenko aj iný rozdiel. V Aleppe pracujú zástupcovia Červeného polmesiaca, OSN a iných medzinárodných organizácií a novinárov. Ako dodal, v Mosule nikoho podobného nenájdeme. Nepracujú tam ani dobrovoľníci, aktivisti, nenachádzajú sa tam žiadni novinári. Ako dodal: „Všetko, čo si môžu dovoliť americké a európske médiá, sú cenzurované správy o mimoriadnom úspechu koalície a príchode veľkého víťazstva nad teroristami, ktoré nie sú potvrdené reálnymi snímkami.“

    Autor: luc


     

    - Reklama -