Ale ale. Keď mal Robert Fico odsúdiť Mariana Kotlebu, vyjadril sa takto

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    „Keď Smer-SD teraz štvrtýkrát za sebou vyhral parlamentné voľby s výsledkom, ktorý môže byť základom stabilnej vlády, pokúsime sa urobiť všetko pre to, aby takáto vláda vznikla. Môžem len zopakovať, že nikoho sme nevylučovali a nebudeme vylučovať zo zostavovania vlády. Ale sú tu aj určité hodnotové parametre,“ uviedol Fico.

    Podľa neho teraz prídu na rad historické kompromisy. Smer bude podľa jeho slov trvať predovšetkým na schopnosti vlády stabilne fungovať a nerobiť prekážky dobrému hospodárskemu rastu a boju proti nezamestnanosti. „Ďalej je veľmi dôležité, aby bola vláda dobre pripravená na predsedníctvo v EÚ, to je dokonca mimoriadne dôležité. A pretože som predseda sociálnej demokracie, bude nám určite záležať na veciach spojených so silnými sociálnymi programami,“ povedal Fico.

    Sám si vraj dokáže predstaviť, že vznikne vláda bez Smeru. Ukončenie rokovaní o vláde očakáva do tridsiatich dní od vyhlásenia volieb.

    O osobe extrémistu Mariana Kotlebu, ktorého strana sa do Národnej rady dostala, sa nechcel Fico príliš vyjadrovať. „Teraz nebudem nikoho odsudzovať, haniť ani posudzovať. Je to vôľa ľudí. S tým nemôžete nič urobiť,“ podotkol.

    - Reklama -