Aktivistu z Pussy Riot, ktorý má príznaky otravy, budú liečiť v Nemecku

    0
    Členky Pussy Riot (Autor: TASR)

    Verzilov, známy ako neoficiálny hovorca skupiny Pussy Riot, sa nachádza od utorka na oddelení intenzívnej starostlivosti jednej z moskovských nemocníc. Jeho stav bol označený za vážny, podľa vyjadrenia Aľochinovej z piatka však medzičasom opäť nadobudol vedomie.

    Nezávislý spravodajský portál Meduza citoval inú Verzilovovu spoluaktivistku z Pussy Riot, Veroniku Nikulšinovú, podľa ktorej liečbu mimo Ruska navrhol lekár z nešpecifikovanej berlínskej kliniky. Údajne pritom ide o priateľa Verzilovovho otca.

    Nikulšinová predtým uviedla, že Verzilova hospitalizovali, keď začal strácať zrak a schopnosť rozprávať. Aľochinová zase vyjadrila predpoklad, že bol otrávený z politických dôvodov.

    Verzilova, Nikulšinovú a ďalšie dve členky ruského zoskupenia Pussy Riot – Oľgu Kuračjovovú a Oľgu Pachtusovovú – odsúdili v polovici júla na 15-dňové väzenie za narušenie finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale v Moskve. Podľa súdu porušili pravidlá platné pre divákov na športových podujatiach a zneužili policajné uniformy, v ktorých vbehli na ihrisko počas finálového zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Samotní aktivisti uviedli, že takýmto spôsobom len chceli protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku.

    - Reklama -