Aktivisti, ktorí sa spojili s Matovičom, údajne vydierajú ružomberské papierne

    0
    Protestné zhromaždenie poškodených a zamestnancov SCP Ružomberok pred Úradom vlády. Na snímke uprostred s megafónom advokát Pavol Korytár. (Autor: TASR)

    Ešte v roku 1997 prešli ružomberské papierne privatizáciou, pri ktorej mali časť ich akcií odkúpiť sami zamestnanci. Išlo v tom čase asi o 15 % akcií, ktoré malo kúpiť približne 2000 vtedajších zamestnancov. Dvaja aktivisti dnes však tvrdia, že neboli splnené všetky nároky týchto ľudí na zamestnanecké akcie a preto ich chcú teraz pre exzamestnancov papierní získať.

    Spôsob, akým aktivisti Pavol Korytár a Štefan Gavorník postupujú, je však podľa spoločnosti EcoInvestment, ktorá je akcionárom ružomberských papierní, nelegálny. Títo aktivisti majú totiž podľa hovorkyne EcoInvestment Petry Greksovej obchádzať bývalých zamestnancov papierní a navádzať ich, aby na papierne podávali hromadne žaloby a následne opakovane vydierajú majiteľa podniku Milana Fiľa a žiadajú od neho peniaze s tým, že ak zaplatí, s touto svojou aktivitou prestanú. Podľa EcoInvestment ide zo strany aktivistov iba o snahu sa takýmto spôsobom obohatiť, informuje TA3.

    Finančnú motiváciu svojho konania v tejto veci nevylúčil ani trnavský kontroverzný advokát Pavol Korytár, ktorý zastupuje bývalých zamestnancov. Korytár priznal, že je s nimi v prípade vyhratého sporu dohodnutý na provízii 20 % z vysúdenej sumy. „Nejdem sa teraz hrať na to, že mi nejde o odmenu,“ uviedol pre týždenník Trend.

    Podľa papierní ale voči bývalým zamestnancom boli splnené všetky nároky na zamestnanecké akcie, v čom napokon podľa hovorkyne dali spoločnosti za pravdu aj súdy. Majiteľ papierní na aktivistov plánuje podať trestné oznámenie.

    - Reklama -