Ako zomrela sesternica strojcu parížskych útokov? Pitva ukazuje na zadusenie, rodina má iný názor

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: SITA)

    Keď sa uskutočnila séria teroristických útokov 13. novembra 2015, francúzske elitné jednotky nelenili a nabehli do štvrte Saint-Denis. Bolo to päť dní po útokoch. Cieľom bolo nájsť najmä údajného strojcu útokov Abdelhamida Abaaouda. Razia sa premenila na niekoľkohodinovú drámu, keď sa teroristi zabarikádovali v byte. Nakoniec sa podarilo Abaaouda zneškodniť, no zomrela aj Aitboulahcenová, jeho sesternica.

    Bola obeťou?

    Francúzsky prokurátor vyhlásil, že žena umrela na zadusenie. Udusiť sa mala potom, čo explodovala samovražedná vesta iného fanatika. Umrela po boku Abaaouda a Chakiba Akrouha, ďalšieho podozrivého teroristu, informuje Daily Mail. Úrad parížskeho zastupiteľstva informoval, že smrť zadusením po výbuchu samovražednej vesty vyplýva z pitvy. Hoci sa najprv hovorilo, že Aitboulahcenová odpálila na sebe vestu, neskoršie správy hovorili o tom, že výbušniny mal na sebe aj tretí komplic Akrouh.

    Jej rodina je však presvedčená, že ju zavraždili. Pracujujú totiž s verziou, že ju mohla zastreliť polícia. Rodina je navyše stále presvedčená, že bola nevinná. Podala aj sťažnosť na neznáme osoby a žiada vrátenie tela na pohreb, informuje BBC. „Domnievam sa, že Hasna Aitboulahcenová je obeť,“ vyhlásil právnik Fabien Ndoumou. Dodal, že bola pod tlakom svojho bratranca, teda Abaaouda, ktorý ohrozoval jej rodinu a rodiny jej priateľov.
     

    - Reklama -