Ako v banánovej republike, podkopávanie nôh. Čerstvá hádka v parlamente

    0
    Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

     “Akú správu vysielame, keď sa minister Kaliňák drží vo funkcii a premiér Robert Fico (Smer-SD) sa usalašil v byte kráľa kešu? Chováme sa ako smutná banánová republika, ktorej politici odmietajú rešpektovať písané aj nepísané pravidlá. Z predsedníctva robíte potemkinovskú dedinu a chcete, aby sme vysielali do sveta signály, že je u nás všetko v poriadku. Ale nie je,” zdôraznila Kiššová. Opozičná poslankyňa tvrdí, že sa za to hanbí aj ako občan. “Ste vo väčšine, držíte mocenské páky. Môžete sa tváriť, že to nevidíte, že tomu nerozumiete, ale vezmite na vedomie, že budete vylúčení zo slušnej spoločnosti. Vylúčení budete vy ako ľudia, ako konkrétne osoby,” dodala.

    Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha Kiššovej vo faktickej poznámke odkázal, že nepredniesla žiadne argumenty, iba emócie a nadávky. “Je veľmi smutné, kam až klesla slovenská opozícia. Diplomati už vyhodnotili SaS aj OĽaNO-NOVA. Veľmi dobre vieme, akú povesť má v Európe váš šéf Richard Sulík (SaS), vieme, čo si myslia o partii OĽaNO. Títo ľudia vás neberú vážne, lebo vy sa brať vážne nedáte,” odkázal.

    Blaha tvrdí, že odvolávať ministra vnútra deň pred začiatkom predsedníctva je niečo neuveriteľné. “Vy mu podkopávate nohy, a tým podkopávate nohy celému Slovensku, pretože je v záujme SR, aby sme v Európe vyhrali boj proti kvótam. Robert Kaliňák bojuje už niekoľko mesiacov tento boj aj za nás a vy ho podrážate. Zneužívať tému slovenského predsedníctva na takéto trápne politikárčenie, to dokáže iba slovenská opozícia,” uzavrel Blaha.

    - Reklama -