Ako to myslel? Britský premiér hovoril o príšernej spolupráci s EÚ

    0
    Boris Johnson (Autor: TASR)

    “Je tam príšerná forma spolupráce medzi tými, ktorí si myslia, že môžu zablokovať brexit v parlamente a medzi našimi európskymi priateľmi,” povedal Johnson počas otázok a odpovedí na sociálnej sieti Facebook.

    “Našich európskych priateľov potrebujeme, aby sme sa dohodli na kompromise. Čím viac si myslia, že existuje možnosť zablokovať brexit v parlamente, tým neoblomnejšie sa budú držať svojich pozícií,” povedal.

    Bývalý britský minister financií Philip Hammond v stredu vyjadril presvedčenie, že parlament by mohol zablokovať brexit bez dohody, ak by sa kľúčoví ľudia v Johnsonovej vláde pokúsili vynútiť si takéto neriadené vystúpenie z EÚ.

    Predseda Dolnej snemovne britského parlamentu John Bercow chce premiérovi zabrániť v tom, aby obišiel zákonodarný zbor v snahe vyviesť krajinu z Európskej únie aj bez dohody.

    “Nemôžeme pripustiť situáciu, že bude zablokovaný parlament – sme demokratická spoločnosť,” povedal Bercow, ktorý podľa vlastných slov v referende o brexite v roku 2016 hlasoval za zotrvanie krajiny v EÚ.

    - Reklama -