Ako môžeš počúvať hudbu, ktorú vymysleli černosi, a pritom pomaly hajlovať, pýta sa známy slovenský hudobník

    0
    Demonštrácia na podporu utečencov v Londýne (Autor: ReproFoto: Breitbart)
    Ako zásadový človek odmietol Kováč vystupovať na akcii ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ale na druhej strane sa zúčastnil na koncerte Výzvy k ľudskosti. To, čo si o jeho rozhodnutiach myslia ľudia na sociálnej sieti, ho údajne netrápi. V rozhovore pre Denník N prehovoril aj o tom, prečo by legalizoval marihuanu, alebo prečo nemôže ani cítiť Igora Matoviča. 
     
    Podľa Branislava Kováča je rap prostriedkom na vyjadrenie vlastných názorov k najrôznejším témam. Jednou z takých tém je aj utečenecká kríza, ktorá zaujíma celú Európu. Vec sa rozhodol podporiť Výzvu k ľudskosti účasťou na dobročinnom koncerte a neprekáža mu, že si za to na Facebooku vyslúžil vlnu kritiky. „Nebral by som to rozhodnutie späť. Len preto, že som schytal nejaké komentáre na Facebooku? Oni sa nimi ukázali, oni si spravili hanbu tým, že sa vyfarbili. Rozumiem, že je to nepohodlná téma a môže uškodiť, ale to neznamená, že sa k nej nebudem vyjadrovať. V tomto by sa kalkulovať nemalo, názor treba dať najavo, aj keď ním umelec riskuje,“ povedal Vec pre Denník N. 
     
    Kováč tvrdí, že nerozumie postoju niektorých svojich fanúšikov alebo fanúšikov hip-hopu ako takého k utečencom. „Mnohým hip-hoperom, či už poslucháčom, alebo interpretom, vôbec neprekáža, že sa správajú ako xenofóbi. Nad tým krútim hlavou. Ako môžeš počúvať hudbu, ktorú vymysleli černosi, a pritom pomaly hajlovať? Mám pocit, že je tu veľmi veľa ľudí, ktorí sú popletení a domýlení. Sú hrdí na to, že si robia sami názor, ale robia si ho chaoticky a bez faktov,“ dodáva Branislav Kováč v rozhovore pre Denník N. 
     
    - Reklama -