Ako je možné, že Kočner toto vopred vedel? Pýta sa Simon Bugára a vyzýva aj členov Mosta

    0
    Zsolt Simon a vpravo Béla Bugár na archívnej snímke z roku 2012, keď ich politika spájala a prezentovali sa pod značkou Mosta. Simon však stranu po voľbách v roku 2016 opustil. (Autor: TASR)

    Simon pripomenul, že podľa zverejnenej komunikácie si mal Marian Kočner písať so súčasným podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom (Smer-SD) tesne po parlamentných voľbách v roku 2016.

    Kočner mal napísať, že vládu podľa neho zostavia Most-Híd, SNS, Smer-SD a odídenci zo Siete. Simon bol v tom čase podpredsedom Mosta-Híd, preto sa cíti byť podľa svojich slov podvedený a oklamaný.

    “Je fakt, že 7. marca 2016 ešte Most preferoval zostavenie pravicovej vlády, o týždeň nato, ako písal Marian K. túto SMS, Most zmenil rétoriku a išiel rokovať s Ficom,” vyhlásil Simon na štvrtkovej tlačovej konferencii.

    Simon členom Mosta: Odíťte zo strany, boli ste podvedení

    Simon sa pýta, ako je možné, že Marian Kočner vopred vedel, aké rozhodnutia padnú v Moste-Híd. Vyzval preto Bugára, aby vysvetlil túto komunikáciu aj prípadnú dohodu so šéfom Smeru-SD Robertom Ficom.

    Komunikáciu zverejnil v stredu (23. 10.) líder OĽaNO Igor Matovič. Podľa poslanca by mal Most-Híd vysvetliť aj komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou z marca 2018, v čase, keď sa rokovalo o zostavení novej vlády.

    Simon vyzval aj členov Mosta-Híd.

    “Pokiaľ ste o tomto nevedeli, odíťte zo strany, boli ste podvedení,” povedal.

    Bugár: Nemá význam na neho reagovať

    Cieľom vyjadrení predsedu mimoparlamentného Maďarského fóra Zsolta Simona je znemožniť spoluprácu Mosta-Híd a mimoparlamentnej SMK. Vyhlásil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár v reakci na slová Simona.

    Bugár uviedol, že v piatok (25. 10.) sa má konať stretnutie piatich maďarských strán a Simon práve preto vo štvrtok zaútočil na Most-Híd. “Nemá význam na neho reagovať,” povedal Bugár na margo Simona.

    “Keď si prečítate len to, čo tam je napísané, deň alebo dva dni po voľbách, že približne, ako bude vyzerať tá ďalšia vláda, budú tam piati odídenci zo Siete. Boli odídenci a bolo ich päť vtedy? Alebo oveľa neskoršie? Päť dní po voľbách zase hovorí o úradníckej vláde. Tak čo je pravda? To ja neviem, predpokladám, že pán Simon vie” reagoval Bugár s tým, že útoky tohto typu očakávajú.

    Matovič má podozrenie, že si mal Marian Kočner vymenovať svojho človeka na post zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS), pričom o tom vedel aj Glváč.

    Matovič upozornil aj na ďalšie kauzy vyplývajúce z komunikácie. Glváč Matovičove tvrdenia odmieta, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdí, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu.

    Trvá na tom, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini už uviedol, že komunikáciou sa budú v strane zaoberať.

     

    - Reklama -