Ak vyhrám, dám kontrolovať políciu, vyhlásil demokratický kandidát Biden. A sľubuje ďalej…

    0
    Joe Biden Foto: TASR/AP

    Biden zdôraznil, že takýto výbor by vytvoril v priebehu prvých 100 dní po svojom prípadnom nástupe do prezidentského úradu.

    Podľa vlastných slov tiež čoskoro predstaví hospodársky plán, ktorý má pomôcť afroamerickým a hispánskym komunitám obzvlášť tvrdo zasiahnutým pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

    Biden sa s predstaviteľmi afroamerickej komunity stretol v pondelok v meste Willmington v štáte Delaware na severovýchode USA.

    „Nikdy som vás nepovažoval za samozrejmosť,” povedal a dodal, že priazeň voličov si je potrebné zaslúžiť.

    Černošskí predstavitelia v Delaware Bidena vyzvali, aby si ako svojho kandidáta na post viceprezidenta vybral Afroameričana. Súčasné protesty v USA podľa ich slov odrážajú širšiu frustráciu černošskej komunity.

    Biden, ktorý už predtým prisľúbil, že v tandeme s ním bude za viceprezidentku kandidovať žena, povedal, že na zozname má aj niekoľko možných kandidátok čiernej pleti.

    Spojené štáty v priebehu posledného týždňa zasiahla vlna protestov a nepokojov, ktoré vyvolala smrť neozbrojeného Afroameričana Georgea Floyda v meste Minneapolis. Ten zomrel v pondelok 25. mája po brutálnom zásahu belošského policajta.

    - Reklama -