Ak vyhrá Kotleba, bude to osobná zodpovednosť Fica, tvrdí Sulík a spomenul aj tému, ktorú otvorili PL

    0
    Richard Sulík. (Autor: Reprofoto: Facebook/Richard Sulík)

    Predseda SaS Richard Sulík sa vo svojom komentári na Hospodárskych novinách obul do premiéra Roberta Fica s tým, že Fico: „Má plné ústa rečí o extrémizme, nasadzuje elitných policajtov, aby surfovali po internete, vyzýva všetky politické sily, aby sa spojili proti Marianovi Kotlebovi. Pritom jeho koaličný partner, kapitán Andrej Danko, nasadí v každom kraji svojich vlastných kandidátov, čím ako prvý rozbíja akési spájanie.“

    Sulík si však myslí, že najväčším podporovateľom Kotlebu je práve samotný Fico, pretože sa rozhodol zrušiť dvojkolové voľby.

    Ak by sa však kradlo podľa Sulíka za Kotlebu v župe toľko ako za Vladimíra Maňku, keď sa soľ nakupovala za 100 eur na tonu a nie za 70, tak by ľudia nevolili ani Kotlebu a nebolo by nutné vytvárať žiadne koalície.

    Dvojkolové voľby tak majú zmysel. „Dôvod je dať voličom možnosť si v druhom kole, kde nastúpia len dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola, vybrať kandidáta, ktorý im vyhovuje viac (i keď ho v prvom kole nemuseli voliť),“ myslí si Sulík.

    Predseda SaS sa pustil aj do vlakov zadarmo, ktoré stoja 15 miliónov eur ročne, pričom za tieto peniaze by mohli byť zaplatení strážnici vo vlakoch. „Lenže nie, lebo lacný populizmus išiel Robertovi Ficovi vždy lepšie ako funkčné riešenia. A tak teraz sa o bezpečnosť starajú Kotlebovi chlapci v zelených tričkách a ľudia si to pochvaľujú. Lepšiu podporu si Kotleba nemohol želať,“ napísal Richard Sulík s tým, že ak bude Kotleba znova zvolený za župana, tak to bude práve Ficova zodpovednosť.

    „Aby toho nebolo dosť, odklepne minister vnútra Kaliňák 1,8 milióna eur pre Migračné informačné centrum, aby nám nejakí na štátny cecok prisatí mimovládkari vysvetľovali, ako je super mať migrantov na Slovensku,“ dodal Sulík. S týmto odhalením prišli práve PL. Viac si môžete prečítať TU.

    - Reklama -