Ak ste práve dojedli, radšej nečítajte. Takto brutálne vraj režim v Sýrii mučí väzňov

    0
    Sýrsky prezident Bašár Asad (Autor: SITA)

    Správa, ktorá má celkovo viac ako šesťdesiat strán, sa zaoberá problematikou života v Sýrii. Denne sú tam unášaní ľudia, za posledné štyri roky ich zmizli desiaťtisíce. Časť z nich skončila vo väzení, časť v masových hroboch. Tisíce obetí mučenia a strašných podmienok. Vo väzení sú údajne aj dvojročné deti.

    Celý text nájdete TU.

    Uvádza aj konkrétne príbehy jednotlivcov, ktorí sa vrátili späť k rodinám. „Jednou z najhorších metód mučenia, ktorú som videla, bolo nemeckej kreslo. ,,Človek je priviazaný ku kreslu a jeho chrbát tlačený smerom dozadu. Niektorí sa jednoducho rozlomia na dve polovice,“ opisuje Raním Matúková, dvadsaťštyriročná študentka estetiky, ktorú v roku 2014 uniesli úrady.

    Niektorí však nemali také šťastie. Salahiddín al-Abby mal byť zubárom, namiesto toho zomrel vo väzení  Dvadsaťdvaročný študent údajne zomrel na infarkt, aspoň podľa správ miestnych úradov. Jeho rodina tomu však neverí, keďže bol hráčom basketbalu a v dobrej kondícii. V septembri 2014 ho úrady uniesli a v júli oznámili rodine, že leží v masovom hrobe.

    - Reklama -