Ak pôjdeme so Smerom, odchádzam, ostávam však v parlamente. O koho ide?

    0
    Strana #SIEŤ (Autor: APL)

     „Vo svojom živote som sa vždy snažila byť principiálna vo veciach, ktoré si principiálnosť vyžadujú. Pred voľbami som sľubovala našim voličom zmenu a jednoznačne som sa vyjadrovala, že do vlády so Smerom nepôjdeme. Tento svoj sľub dodržím a v prípade, ak taká situácia nastane, vzdám sa členstva v Sieti,“ uviedla Macháčková s tým, že zostane poslankyňou NR SR a bude naďalej zastupovať svojich voličov, bez ohľadu na svoj osobný komfort, ktorý by si účasťou v tejto koalícii zabezpečila. Macháčková zároveň tvrdí, že už počas predvolebnej kampane a aj teraz útoky a tlaky na jej osobu a rodinu pokračujú.


    Predsedovia strán Smer-SD a Sieť pri spoločnom rokovaní o prípadnom zostavení vlády nenašli prioritu alebo otázku, ktorá by ich rozdeľovala natoľko, že by neboli schopní pokračovať v ďalších rokovaniach. Po stretnutí s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom to dnes vyhlásil predseda Smer-SD Robert Fico. “Existujú podmienky, aby sme pokračovali v rozhovoroch medzi stranou Smer-SD a Sieť a som veľmi rád, že aj Sieť sa zajtra v trojčlennej delegácii zúčastní na rokovaní štyroch politických subjektov na Úrade vlády SR,” povedal dnes Fico.


    V stredu sa funkcie podpredsedu strany Sieť vzdal Miroslav Beblavý. “Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku,” napísal Beblavý. Zároveň avizoval, že prehodnotí svoje rozhodnutie zostať v strane Sieť, ak tá pôjde do vlády so Smerom-SD

    - Reklama -