Ak mali Sulík a Kotleba užšie kontakty, môžu ich obnoviť, myslí si politológ

    0
    Richard Sulík, Norbert Dolinský, Marian Kotleba (Autor: Reprofoto: TA3)

    Horský sa vyjadril pre TASR v súvislosti s medializovanými informáciami Juraja Miškova, bývalého blízkeho spolupracovníka Richarda Sulíka. Súčasný predseda SKOK-Európski liberálni demokrati pre médiá potvrdil, že v roku 2010 sa Sulík a Kotleba stretli, aby rokovali o tom, ako oslabiť vtedajšie pozície SNS. To, že sa s Kotlebom vtedy stretol, potvrdil aj Sulík.

    „Je do vysokej miery pravdepodobné, že títo dvaja muži mali užšie politické kontakty, ako sú v súčasnosti ochotní priznať,” uviedol Horský. “Z toho ale aj plynie, že za istých okolností v budúcnosti, napriek ich súčasnej rétorike, môžu dobré vzťahy obnoviť,” uviedol politológ. Upozornil, že to závisí aj od toho, či súdny systém vôbec takúto možnosť dovolí, čím narážal na snahy o rozpustenie ĽSNS.

    Lídri SaS a ĽSNS sa v nedeľu (28.5.) stretli v diskusnej relácii TA3 V politike. Obaja sa ohradili voči obvineniam predsedu NR SR a šéfa národniarov Andreja Danka, že Sulík na stretnutiach s Kotlebom kul plány, ako poškodiť SNS. Túto informáciu však potvrdil médiám expodpredseda liberálov Miškov.

    - Reklama -