Ak dnes niekto hajluje a používa hákový kríž, nemôže byť normálny, udrel Fico

    0
    Robert Fico (Autor: Dominik Földes)

    „Musíme hovoriť o tom, na čo mali muži a ženy v roku 1944 odvahu. Neviem si predstaviť, ako by sa ľudia na Slovensku dnes postavili k podobnej výzve. Tak ako prijali rozhodnutie v roku 1944, aj nás čakajú vážne výzvy. Tak ako sme vstúpili do Európskej únie v roku 2004, musíme teraz rozmýšľať, či sme schopní urobiť ten desaťročný skok do jadra. Nebude ľahké takéto rozhodnutie, ale verím, že naša doterajšia účasť v európskych štruktúrach bola mimoriadne prospešná pre našu krajinu. Dám do toho celú moju politickú váhu, aby nám tento vlak neušiel,“ zdôraznil premiér.

    To, že na Slovensku sa žije už desaťročia v mieri, berú ľudia podľa neho akosi samozrejme. Ľudia si už nepamätajú na závory na hraniciach, mnohí mladí ľudia si už nepamätajú, že bola nejaká slovenská koruna, dodal.

    „Je málo len prísť na podujatie tohto typu. My významne podporujeme múzeum holokaustu v Seredi. Chodievam pravidelne na rôzne podujatia, ktoré sa týkajú vypálených obcí. Bolo by dobré, keby viac školy, ale je to aj otázka rodičov, brali deti na takéto miesta, aby vedeli, že sa bavíme o vážnych veciach. Ak si človek prejde to, čo sa udialo napríklad v Kališti, no tak vtedy pochopí, že dnes ak niekto hajluje a niekto používa hákový kríž, tak to je blázon, to nemôže byť normálny človek,“ doplnil predseda vlády.

    - Reklama -