Ak chcú u nás stavať mešity, pošlite im milión futbalových chuligánov. Prečítajte si, na ktorú krajinu takto reaguje newyorský novinár

    0
    Mešita al-Aksá v Jeruzaleme (Autor: SITA)

    Portál Frontpagemag.com uviedol, že je to štedrá ponuka, a navrhuje aj spôsob, akým by mala na tento krok Saudov reagovať Európa. Portál ironicky píše, že by mali zodpovední vyslať do Saudskej Arábie milión futbalových chuligánov a ponúknuť tam výstavbu vzdelávacích centier, v ktorých by chuligáni prednášali, ako ničiť krajinu a urážať miestnych ľudí. „Saudi samozrejme nie sú takí hlúpi, aby na to skočili,“ píše portál Frontpagemag.com. Podľa článku sú len obyvatelia vyspelých západných krajín dostatočne hlúpi nato, aby podľahli ponuke Saudskej Arábie.

    Prečo to robia?

    Vyvstáva otázka, prečo chcú Saudi stavať v Nemecku mešity pre chudobných utečencov, ale napriek tomu nepríjmu ani jediného z nich? Podľa článku newyorského novinára Daniela Greenfielda na portáli Frontpagemag.com sú práve mešity miestami, ktoré hrajú hlavnú úlohu pri náraste islamského extrémizmu. „Saudskoarabské mešity zohrali hlavnú rolu v náraste islamského terorizmu na Západe. Pomyslite len na tie výbušné zázraky, ktoré prinesie necelý milión moslimských imigrantov a ich mešity spolu s Alahom do Nemecka,“ píše Greenfield.

    Odpoveď na otázku, prečo Saudi ponúkajú stavbu mešít v Európe, je podľa Greenfielda rovnaká, ako pri otázke, prečo toľko moslimov tvrdí, že Palestínčania trpia genocídou a napriek tomu ich nepríjmu do vlastnej krajiny. „Nie sú to utečenci, sú to armády,“ tvrdí newyorský novinár a spisovateľ, ktorý sa zaoberá radikálnym islamom.

    Odvoláva sa na Erdogana

    Greenfield v súvislosti s ponukou Saudskej Arábie na stavbu mešít v Nemecku spomína aj tureckého prezidenta Erdogana a jeho báseň, ktorá podľa neho svedčí o tom, že moslimovia chcú pomocou islamu obsadiť Európu. „Mešity sú naše kasárne, kupoly naše prilby, minarety naše bajonety a naši verní vojaci,“ píše sa v Erdoganovej básni. To podľa Greenfielda znamená, že Saudská Arábia práve ponúkla výstavbu 200 kasární pre 800 000 vojakov dobývajúcich Nemecko.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -