Ak chcete pomôcť vašej ekonomike, pomôžte gejom, poučil Elton John v Kyjeve Porošenka. Chystá sa aj za Putinom

    0
    Spevák Elton John a ukrajinský prezident Petro Porošenko (Autor: SITA)

    Známy hudobník vystúpil v sobotu na fóre v ukrajinskej metropole, na ktorom sa zišli stovky popredných podnikateľov a politikov.
    Vo svojom príhovore apeloval na predstaviteľov ukrajinskej podnikateľskej sféry, aby akceptovali na pracoviskách príslušníkov sexuálnych menších.
    Upozornil pritom, že opatrenia namierené voči členom LGBT komunity “brzdia ekonomický rozvoj”. Odvolal sa pritom na štúdie poukazujúce na to, že rozvíjajúce sa ekonomiky, ktoré poskytujú ochranu sexuálnym menšinám, majú vyšší hrubý národný produkt na jedného obyvateľa.
    “Takže tolerancia a otvorenosť pre všetkých nie je pre novú Ukrajinu len morálne správne, ale je to aj rozumné,” povedal spevák a skladateľ, ktorý sa otvorene hlási k homosexualite, agituje za práva gejov a spolu so svojím manželom Davidom Furnishom vychováva dve deti.
    Počas návštevy Kyjeva sa Elton John stretol aj ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom a požiadal ho, aby výraznejšie podporil tamojšiu LGBT komunitu.
    Podľa BBC Elton John kritizoval aj politiku Ruska namierenú voči homosexuálom. Vyjadril pritom ochotu stretnúť sa s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, aby s ním hovoril o jeho “absurdných” názoroch na práva sexuálnych menšín.
    Elton John v rokoch 2007 a 2012 odohral na Ukrajine dva koncerty pod holým nebom, aby upozornil na tamojšiu epidémiu AIDS, ktorá je najhoršia v Európe.

    - Reklama -