Ak budete pokračovať v prijímaní miliónov utečencov, budete mať vážny problém, varuje izraelský expert

    0
    Utečenci sa presúvajú po poli v Slovinsku. (Autor: SITA)

    Kontinent, kde sa každej žene narodí v priemere 1,3 dieťaťa, je zrelý na vymretie čisto len z demografického hľadiska, nehovoriac o ďalších vplyvoch, varoval Schueftan. Okrem demografickej samovraždy však vraj Európania páchajú ešte ďalšiu samovraždu, a to samovraždu hodnotovú. „Keď chcete byť milí úplne ku každému, potom nie ste dostatočne hrdí na svoje dedičstvo,“ varoval analytik divákov. Európa pritom má byť na čo hrdá a hosť nechápe, prečo to Európania nechcú vidieť.

    „Tretí bod – ak budete pokračovať v tom, čo dnes robíte, a ja dúfam, že nebudete, mám na mysli prijímanie miliónov utečencov z krajín, ktoré boli zničené vlastnými politickými kultúrami, pričom teraz chcú tieto politické kultúry priniesť so sebou do Európy, potom nielenže budete mať v budúcnosti naozaj obrovský problém s integráciou, ale aj ešte niečo oveľa horšie. Reakcia na toľkých utečencov z takých rozdielnych kultúr so sebou prinesie pravicové prvky, radikálne pravicové prvky a to už sa deje. V dôsledku toho sa polarizuje spoločnosť a máte tu zrazu skupinu obyvateľov, ktorá chce prijať čo najviac utečencov, a inú skupinu, ktorá to považuje za hrozné. Konflikt medzi týmito dvoma skupinami potom môže podrývať európsky spôsob života,“ varoval Schueftan.

    Preto treba dbať na to, akých utečencov si štát pustí na svoje územie. Zatiaľ čo Ukrajinci sa ľahko prispôsobujú tunajším pomerom, u Arabov hrozí, že sa im neprispôsobia ani po troch generáciách. Ak tomu niekto neverí, expert odporúča pozrieť sa do Francúzska, kde je tretia generácia prisťahovalcov výrazne radikálnejšia, než bývali generácie prvé.

    Nehovoriac o tom, že Európa sa musí zbaviť akejsi spasiteľskej vízie – predstavy, že pomôže celému svetu. Nepomôže. Na svete žijú miliardy hladných ľudí, miliardy ľudí, ktorí sú v porovnaní s bohatými Európanmi chudobní. Ak ich budeme chcieť všetkých zachrániť, aj tak sa nám to nepodarí a navyše si privedieme do spoločnosti toľko iných ľudí, že jedného dňa zistíme, že sme v menšine. Európa už nebude európska.

    Schueftan by Európanom odporučil zlatú strednú cestu, ktorú si predstavuje ako pomoc trpiacim ľuďom podľa našich možností. Tak, aby nás nezničila. Rozhodne tým však nemyslí povinné kvóty na prerozdeľovanie utečencov. Keby bol Európan, rázne by povinné kvóty odmietol, lebo je na zvážení Európanov, koľko a akých ľudí na svojom území prijmú.

    Celý rozhovor si môžete pozrieť TU.

    - Reklama -