Ak Trump vyhrá, čaká ho poriadne ťažký oriešok. Črtá sa mu naozaj veľký problém

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Zároveň je otázne, kto bude v Trumpovom zbore poradcov pre zahraničnú politiku, keďže experti z hlavného prúdu preňho nechcú pracovať a niektorí jeho súčasní spolupracovníci čelia vyšetrovaniu pre podozrenie z kontaktov s Ruskom, tvrdí Martenová.

    Clintonová má ako bývalá ministerka zahraničných vecí (2009-2013) oveľa viac skúseností, konštatovala politologička. “Treba však pripomenúť, že za jej éry bol prezidentom Dmitrij Medvedev, ktorý bol oveľa kooperatívnejší než súčasný prezident Vladimir Putin,” uviedla.

    Rusko bolo podľa Martenovej vždy popredu oproti USA v niektorých veciach – najmä vo vedení informačnej, kybernetickej či inej formy hybridnej vojny. “Je to preto, že Rusko sa nikdy príliš nezaujímalo o medzinárodné právo,” povedala Martenová a dodala, že tak robilo v Čečensku i na Ukrajine. USA a krajiny NATO okrem medzinárodného práva musia brať do úvahy aj dopady ich krokov na volebnú mienku, kým v Rusku médiá zastávajú do značnej miery líniu Kremľa. Okrem toho v Rusku sa tí, čo nesúhlasia s Kremľom, môžu obávať “spoločenských dôsledkov”, uzavrela Martenová.

    - Reklama -