Ak Gál nevysvetlí zdroj svojich príjmov, bude na tom ako Kaliňák, tvrdí Baránik

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    “Gál sa svojím tvrdením, že väčšina tohto príjmu pochádza z jedného investičného projektu, dostal na úroveň bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý svoje bohatstvo zdôvodňoval údajnými obchodmi na burze; akurát nikdy o nich nepredložil doklady, ktoré by túto verziu potvrdzovali,” uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

    Z toho dôvodu je podľa Baránika Robert Kaliňák podozrivý zo zneužívania svojej funkcie na kriminálne aktivity a tunelovania verejného majetku.

    “Ak minister spravodlivosti Gál svoje tvrdenie o investičnom projekte nepodloží dokladmi, bude podozrivý z účasti na podvodoch s DPH, ktoré zmapovala redakcia Chyba! Záložka není definována. a ktoré sa týkajú firmy Jopi Trade. Práve túto firmu totiž Gál ako advokát zastupoval v žalobe proti daňovému úradu a jej majitelia sú dnes obvinení z daňovej trestnej činnosti,” doplnil poslanec NR SR a tímlíder SaS pre štíhly štát Jozef Rajtár.

    Liberáli zároveň pripomínajú zákon o advokácii, ktorý jasne hovorí, že advokáti môžu mať obchodné firmy len za účelom výkonu advokácie, a nie inej obchodnej činnosti.

     

    - Reklama -