Ajajaj. Babiš nebude rád: Blížia sa vraj zlé správy

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Právnici Európskej komisie o Babišovom konflikte záujmov hovorili už pred rokom, nasledujúci audit bol detailný a na objednávku Bruselu. A konflikt záujmov bol potvrdený. Česko sa ohradilo a Brusel pripravil finálnu verziu auditu, píše server Neovlivni.cz. Hotový je teraz zatiaľ ten týkajúci sa regionálnych fondov.

    Podľa servera Neovlivni.cz, ktorý oslovil nezávislé zdroje, závery auditu premiéra Andreja Babiša nepotešia. Väčšinou totiž finálne verzie audítorskej správy nepopierajú predchádzajúce stanoviská. Došlo by tak k potvrdeniu, že Andrej Babiš je v konflikte záujmov. Následne by holding Agrofert, vložený do zvereneckého fondu, mohol byť odstrihnutý od dotácií. Dokonca by mal vracať tie, ktoré dostal vlani.

    Babiš konflikt záujmov dlhodobo odmieta. „Toto stanovisko zásadne odmietam a budem bojovať za jeho zmenu na základe ďalších informácií od národných orgánov. Žiadne dotácie rozhodne nebude musieť Česká republika vracať,“ uviedol premiér na svojom twitterovom účte.

     

     

    Zdroj: Twitter/Andrej Babiš

    Konflikt záujmov je tŕňom v oku aj hnutiu Milión chvíľok pre demokraciu, ktoré vyzvalo pri demonštrácii na pražskej Letnej premiéra Andreja Babiša, aby odstúpil do 31. decembra, pokiaľ sa nezbaví holdingu Agrofert. Predseda vlády následne demisiu vylúčil a v konflikte záujmov sa necíti, pretože vyhovel požiadavkám zákona o konflikte záujmov.

    - Reklama -