Advokáti zadržaní v Hlohovci idú do väzby. Pripravovali ľudí o nehnuteľnosti

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    NAKA zadržala v Hlohovci sedem osôb podozrivých z páchania majetkovej trestnej činnosti. Medzi nimi bol aj šéf zločineckej skupiny, ktorým má byť známy advokát z Hlohovca.

    Podozrenia, pre ktoré ich zadržali, sa týkali podvodného prevodu nehnuteľností na viacero osôb. Mali vystavovať podvodné zmluvy tak, aby ľudia s finančnými ťažkosťami o ne prišli. Podvedení sa nechali nachytať cez inzeráty.

    “U môjho klienta sudca uznal dôvody iba preventívnej väzby. Cíti sa nevinný. Podali sme voči rozhodnutiu sťažnosť,” reagoval Štefan Slováčik, advokát Miroslava F. V najbližších dňoch o zmienenej sťažnosti rozhodne Najvyšší súd SR.

    Rovnako ako aj o sťažnosti týkajúcej sa obvineného advokáta Andreja K., ktorý takisto skončil vo väzbe z dôvodu, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov na slobode, prípadne mariť vyšetrovanie.

    Aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal sťažnosť, keďže pre oboch obvinených žiadal všetky tri dôvody väzby, vrátane útekovej. Rozhodovanie o väzbe trvalo viac než päť hodín.

    Pred sudcom obaja muži vypovedali, že sa necítia byť vinnými. V tom, čo sa im kladie za vinu nevidia trestnú činnosť, považovali to údajne za legálny spôsob podnikania.

    Skupina mala fungovať najmenej od roku 2012 a pôsobila na rôznych oblastiach západného Slovenska, prevažne v mestách Trnava, Hlohovec, Galanta, Sereď a Nové Zámky.

    - Reklama -