Advokáti bezplatne pomôžu obetiam výbuchu prešovskej bytovky

    0
    Na snímke pietne miesto neďaleko zhoreného bytového domu v Prešove 8. decembra 2019. (Autor: TASR)

    „Pravdaže sa budeme snažiť pomôcť nielen obyvateľom z vybuchnutej bytovky, ale všetkým zasiahnutým tragédiou aj z okolitých bytoviek. Záujemcovia sa na nás môžu obrátiť priamo prostredníctvom na to vytvorenej mailovej schránky, kam je potrebné napísať kontakty na seba a v krátkej dobe sa im ozve pridelený advokát,” priblížila Donevová. O pomoc môžu požiadať na adrese pomoc_pre_presov@sak.cloud.

    Obyvatelia Mukačevskej ulice sa môžu obrátiť na advokátov v právnych otázkach, ako napríklad podanie trestného oznámenia, škody vzniknuté výbuchom na majetku a motorových vozidlách, komunikácie s poisťovňou, otázkach pozostalosti po obetiach a podobne. Má ísť o podanie prvotných právnych rád a zorientovanie sa v právnej situácii, v ktorej sa ocitli.

    Podľa slov Donevovej sa SAK rozhodla právnu pomoc koordinovať hneď po udalosti, oslovila preto slovenských advokátov. V súčasnosti je na tento účel pripravených 15 advokátov z Prešova a Sabinova, ktorým sú prideľovaní jednotliví záujemcovia o právne rady. Dodala, že v prípade potreby zapoja aj ostatných prihlásených advokátov.

    - Reklama -