AKTUÁLNE: Tragický výbuch paneláka v Prešove. Nastal posun vo vyšetrovaní

    0
    Na snímke zhorený bytový dom v Prešove 7. decembra 2019 (Autor: TASR)

    Polícia tiež informuje, že na základe doposiaľ vykonaného dokazovania zmenil krajský policajný vyšetrovateľ právnu kvalifikáciu aj voči trom už obvineným a väzobne stíhaným osobám.

    “V súčasnosti je vedené trestné konanie v súvislosti s vyšetrovaním obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu voči piatim obvineným,” doplnila polícia s tým, že v prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

    Podľa polície dospel vyšetrovateľ k svojmu rozhodnutiu na základe doposiaľ vykonaného rozsiahleho dokazovania, pri ktorom spolupracoval s kriminalistami a mnohými znalcami a expertmi z rôznych odborných a vedeckých odvetví a disciplín.

    Ako tiež polícia uviedla, miesto činu, na ktorom sa dokumentovanie a vyhodnocovanie dôkazov realizovalo, je jedno z najrozsiahlejších v histórií slovenskej kriminalistiky.

    Polícia nateraz o prebiehajúcom trestnom stíhaní nebude z dôvodu možného zmarenia vyšetrovania poskytovať akékoľvek ďalšie informácie.

     

    - Reklama -