AKTUÁLNE Premiér Robert Fico je už doma. Z nemocnice ho prepustili dnes ráno

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Informáciu, ktorú ako prvý priniesol portál Topky.sk, potvrdil aj samotný premiér. Z nemocnice ho prepustili dnes predpoludním. Naďalej však zostáva pod lekárskym dohľadom. Premiér minulý týždeň podstúpil operáciu srdca. Zákrok viedol prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman.

    Šestnásť dní som mal možnosť zblízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH. Doslova od srdca im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov. Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia. Ďakujem aj všetkým, ktorí mi držali palce a posielali do nemocnice kompóty, napísal premiér a k statusu pripojil aj troch smajlíkov.

    Premiér sa bude zotavovať doma, v byte v luxusnom komplexe Bonaparte.   

    Ešte včera pritom agentúra TASR uviedla slová hovorkyne Ústavu Dobroslavy Krajačičovej, že: Zdravotný stav premiéra sa zlepšuje a je to lepšie a lepšie.“ Dátum prepustenia z nemocnice pritom vraj stále nebol stanovený a rozhodnúť o tom mal ošetrujúci lekár. Ústav mal o prepustení podľa hovorkyne dokonca verejnosť informovať.

    Dnes hovorkyňa mobil nedvíhala.

    Podľa informácií ParlamentnýchListov.sk mal byť premiér do domáceho ošetrenia prepustený zajtra, teda v pondelok 2. mája, po rannej vizite.

    Nemocnica na žiadosť Roberta Fica podrobnosti o jeho zdravotnom stave nezverejnila. V médiách sa však objavili správy, že premiérovi pri operačnom zákroku urobili trojnásobný by-pass. Viac o premiérovej hospitalizácii a jej priebehu si môžete prečítať TU

    PL.sk s otázkou ohľadne prepustenia Roberta Fica z nemocnice oslovili aj jeho hovorkyňu Beatrice Sabóovú: „Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a komunikuje so svojím najbližším pracovným okolím,“ uviedla. 

    - Reklama -