AKTUALIZOVANÉ VIDEO Progresívne Slovensko povedie žena. Rozdiel bol tesný

    0
    Irena Bihariová (Autor: TASR)

    Bihariová získala 105 hlasov, Truban 100 hlasov.

    Predsednícke kreslo ostalo prázdne po tom, ako sa Truban vzdal funkcie po prehratých parlamentných voľbách.

    Zdroj: Facebook/Progresívne Slovensko

    Víťaznej kandidátke zablahoželal a zároveň vyjadril podporu aj jej oponent vo voľbe.

    Reakcia Michala Trubana

    „Presne tak, ako som povedal, budem ju a celé Progresívne Slovensko z celých síl naďalej podporovať a pracovať pre naše hnutie a našich voličov,” zablahoželal na sociálnej sieti víťazke Michal Truban. 

    „V prvom rade ďakujem všetkým členom Progresívneho Slovenska za to, že sme aj po neúspechu vo voľbách stále odhodlaní pracovať a stáť za našimi hodnotami. Ukazuje to, že tu nikto nie je pre funkcie, ale pre hodnoty a víziie, ktorým veríme. Charakter a pracovitosť ľudí v PS mi dáva obrovskú nádej a energiu do budúcnosti,” konštatuje.

    Ďalej zdôrazňuje, že “progres bez ťažkej a sústavnej práce neexistuje”. 

    „Progres bez vytrvalosti má len krátke trvanie. Progres bez robenia chýb je len snívanie. Budeme hlasno, aktívne a konštruktívne bojovať za práva, slobody a ašpirácie vás, našich voličov a voličiek, ktorí ste nám dali dôveru a naďalej stojíte pri nás. Pretože to je ten najväčší záväzok, na ktorý ani na chvíľu nezabúdame,” uzatvára na sociálnej sieti Michal Truban.

    Na snímke zľava člen predsedníctva mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Ivan Štefunko, novozvolená predsedníčka Irena Bihariová, bývalý predseda hnutia Michal Truban a člen predsedníctva Martin Hojsík. Zdroj: TASR

    Bihariová na sobotnej tlačovej konferencii uviedla, že s Trubanom mali rovnaké hodnoty, ale rozchádzali sa v stratégii a cestách, ako ich dosiahnuť. Nová predsedníčka by chcela klásť dôraz na obhajobu liberálnych slobôd, sociálny a zelený pilier.

    „Budeme musieť reagovať, aj v kontexte koronavírusu, na výzvy, ako sú elektronizácia vzdelávania, digitalizácia, dlhodobé investície do zelenej obnovy, vedy, výskumu. To sú veci, ktoré by malo PS v najbližšom období nastoľovať a prinášať v nich riešenia,” uviedla s tým, že sa to od progresívcov očakáva.  

    PS sa hlási k centrizmu. To podľa nej znamená, že ak si ich cieľ bude vyžadovať ľavicové riešenie, použijú ľavicové, ak pravicové, použijú to.

    Za svoju politickú prioritu považuje líderka hnutia férový štát. Priblížila, že to chápe ako prístup ľudí k najkvalitnejším verejným službám, aby sa mohli tí, ktorí sa ocitnú v núdzi, spoľahnúť na štát. Taktiež, aby sa ľudia na okraji politického záujmu nemuseli cítiť ponížení, keď sa dožadujú svojich základných práv.

    Snem PS v sobotu rozhodol aj o nových podpredsedoch. Stali sa nimi Truban, Ivan Štefunko, Zora Jaurová, europoslanci Michal Šimečka a Martin Hojsík.

    VIDEO Nová predsedníčka PS Irena Bihariová

    Zdroj: TASR

    PS sa hlási k centrizmu. To podľa nej znamená, že ak si ich cieľ bude vyžadovať ľavicové riešenie, použijú ľavicové, ak pravicové, použijú to.

    Za svoju politickú prioritu považuje líderka hnutia férový štát.

    Priblížila, že to chápe ako prístup ľudí k najkvalitnejším verejným službám, aby sa mohli tí, ktorí sa ocitnú v núdzi, spoľahnúť na štát. Taktiež, aby sa ľudia na okraji politického záujmu nemuseli cítiť ponížení, keď sa dožadujú svojich základných práv.

    Snem PS v sobotu rozhodol aj o nových podpredsedoch. Stali sa nimi Truban, Ivan Štefunko, Zora Jaurová, europoslanci Michal Šimečka a Martin Hojsík.

    Autor: TASR, red

    - Reklama -