AKTUALITA: Prezidentka nechce strácať čas. Pozvala Matoviča na stretnutie do Prezidentského paláca

    0
    Prezidentka Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    “Krajina naliehavo potrebuje energickú a motivovanú výkonnú moc s novou legitimitou, aby sa dokázala vysporiadať s vážnymi výzvami, ktoré pred ňou stoja,” povedala prezidentka.

    V súvislosti s výsledkami volieb skonštatovala, že sa v nich ukázala túžba po nastolení spravodlivosti a po boji s korupciou v spoločnosti. “Vo všetkých krajoch, vo väčšine okresov sme zvolili zmenu. Voľbami sme získali šancu pokročiť v obnovení viery v spravodlivosť a to nie je málo,” poznamenala.

    Dodala, že verí, že úspešné strany túto šancu naplno využijú a že neostanú iba pri tom. Poukázala na potrebu urobiť viac v oblasti školstva či klimatických zmien.

    Prezidentka poukázala aj na to, že viaceré strany sa do parlamentu nedostali a mnoho hlasov voličov prepadlo. Podľa vlastných slov verí, že úspešné strany nezabudnú aj na týchto voličov, ktorí v NR SR nebudú mať zastúpenie.

    “Dúfam, že konečnými víťazmi budú všetci občania Slovenska. Potrebujeme menej rozdeľovať a viac spolupracovať,” povedala a poďakovala sa všetkým voličom, ktorí odovzdali svoj hlas vo voľbách.

     

     

     

     

    - Reklama -